Yerel Demokrasi, Katılım ve Kent Konseyleri Eğitimi

• Eklendiği Tarih : 24/04/2019

Yetersiz Kent Konseyi sayısının yarattığı katılım sorunu ve yerel demokrasi ihtiyacı konusuna değinen eğitim bu sayının artmasını ve kent konseylerinin yerel demokrasinin güçlü aktörleri haline gelmesini hedeflemektedir. Eğitimimiz, Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) olarak Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği (YERELIZ) ile yapılan işbirliğinde, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği desteği ile 11 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00-16:00 saatleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşecektir.

Eğitim İçeriği:

• Hak Temelli Yaklaşım
  • Kent Konseyleri Tarihi, Kuruluş Süreci ve İyi Örnekler
  • Yerel Yönetimlerde Stratejik Plan Süreçleri

Eğitime katılmak isteyenlerin yerel yönetimlerde çalışıyor olmaları ve/veya kent konseylerinde yer almış olmaları ya da almayı planlıyor olmaları esastır.

Son başvuru tarihi: 1 Mayıs 2019, Saat: 17:00
Başvuru Linki: https://forms.gle/KwfnikJh5WdSwPGWA

Not: Katılımcılara ulaşım ve konaklama desteği sunulamamaktadır. İl dışından gelecek katılımcıların bu masraflarını kendilerinin ödemesi beklenmektedir