International Summer University 2018 (Uluslararası Yaz Üniversitesi)

• Eklendiği Tarih : 06/07/2018

UNESCO, Project Aladdin, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “International Summer University 2018” (Uluslararası Yaz Üniversitesi) 9 Temmuz’da başlayıp 21 Temmuz’da sona erecek. Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) olarak akademik içeriğine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğumuz bu programın 9 Temmuz’da gerçekleşecek olan “The Dynamics and Challenges of Migration and Refugees in a Globalized World” (Küreselleşen Dünyada Göç ve Mülteci Dinamikleri ve Zorlukları) açılış konferansına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılması bekleniyor. Açılış konuşmalarıyla beraber üç oturum halinde gerçekleşecek konferans göç ve mülteci krizi ve yabancı düşmanlığının yükselişiyle alakalı Dr. Thorsten Jelinek, Prof. İlber Ortaylı, Prof. David Katz gibi birçok değerli akademisyenin konuşmasıyla devam edecek. (Açılış konferansının ayrıntılı programı "Etkinlik görüntüle" bölümünde bulunmaktadır.)

6 kıta, 25 ülke ve 41 üniversitenin bir araya geldiği ISU 2018 programı “Mobility, Migration, Refugees and Xenophobia” (Hareketlilik, Göç, Mülteciler ve Yabancı Düşmanlığı) başlığı altında gerçekleşecek. Birçok değerli akademisyenin yanı sıra Harvard University, Mohamed V University, University of Cologne, Tel Aviv University, University of London gibi üniversitelerden gelen uluslararası öğrencilerin burslu bir şekilde katılımının sağlanacağı program hergün partner üniversitelerden gelen akademisyenlerin konuyla ilgili konferanslarıyla başlayıp öğleden sonra gerçekleşecek olan atölye çalışmalarıyla devam edecek. Atölye çalışmaları kapsamında öğrenciler gruplar halinde çalışarak göç ve mülteciler üzerine proje geliştirme şansını elde edecek.