“Eğitim Şart” Projesi - Suriyelilerin Türkiye’deki Yükseköğretime Katılımı Çalıştayı

• Eklendiği Tarih : 18/01/2018

Suriyeli öğrencilerin yükseköğretime katılımına yönelik, AB desteği ile İNGEV tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) ile yürütülmeye başlanan eğitim şart projesinin amacı üniversitede okuma potansiyeli olan Suriyelilerin yükseköğretime katılımı alanında bilgilendirme ve yönlendirme sağlayabilmek adına bir çağrı merkezi kurmaktır. Bu çağrı merkezi aracılığı ile üniversitede okuma potansiyeli olan Suriyeli gençlerin üniversite başvuru prosedürleri, burs ve yurt olanakları ve dil kursu desteği gibi konularda yönlendirme desteği sağlanacaktır.

Bu bağlamda 10 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen “Suriyelilerin Türkiye’deki Yükseköğretime Katılımı Çalıştayı” kapsamında öğrencilerin yükseköğretime katılımı ile ilgili mevcut politikalar tartışıldı. Ayrıca, ihtiyaç ve engellerin tespit edilmesine yönelik konuşmalar gerçekleşti. Çalıştaya Suriyelilerin eğitimi alanında çalışma yürüten kamu kurumlarının, uluslararası kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin temsilcileri ve yükseköğretimi devam eden Suriyeli öğrenciler katılım gösterdi.

CNN Türk’ün de katılım gösterdiği çalıştaya ilgi oldukça büyüktü. CNN Türk’ün çalıştaya katılanlar ile gerçekleştirmiş olduğu röportaja ve habere ulaşmak için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.