GÖÇ VE KALKINMA KONFERANSI (CONFERENCE ON MIGRATION AND DEVELOPMENT) - 13.11.2017

• Eklendiği Tarih : 20/11/2017

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ulaş Sunata’nın kuruculuğunu ve direktörlüğünü üstlendiği BAUMUS araştırma merkezinin düzenlediği “Göç ve Kalkınma” (Migration and Development) konferansı 13 Kasım 2017 Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Kuzey Kampüs K-Conf’ta gerçekleştirildi.

images/haberler/IMG_8254.jpg

Konferans programı, “Health and Education” , “Perceptions and Realities” ve “Intergenerational Mobilities” başlıkları altında 3 oturumdan oluştu.  Bradford Üniversitesi’nden gelen misafir konuşmacı Prof. Dr. Behrooz Morvaridi ve BAUMUS kurucusu ve direktörü Doç. Dr. Ulaş Sunata “Cash Transfer and Poverty Reduction Strategy” başlıklı açılış konuşmalarını yaptıktan sonra, I. Oturum İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Deniz Mardin ve Koç Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Çetin Çelik’in konuşmalarıyla devam etti.

Göçmenlerin sağlık kurumlarında karşılaştıkları sorunlara değinen Mardin ve Suriyeli öğrencilerin eğitim hayatlarına parmak basan Çelik’in ardından, II. oturumda Bahçeşehir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ebru Canan Sokullu algılar üzerinden ve Kadir Has Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hasan Tekgüç ise veriler üzerinden yaptıkları analizler ile göçmenlerin karşılaştığı ekonomik zorluklar ve Suriyeli mültecilerin Türkiye ekonomisine katkısı hakkında konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konferans, son oturumda Sussex Üniversitesi’nden Dr. Jade Cemre Erciyes’in Abkhazia göçü hakkında verdiği bilgilerden sonra, Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Abdurrahman Aydemir’in kuşaklararası eğitim hareketliliği hakkındaki konuşmasıyla III. oturumun sonuna gelindi. Kapanış konuşmalarının ardından katılımcıların soruları değerli konuşmacılar tarafından cevaplandı.Öğrencilerin ve çeşitli üniversitelerden değerli akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen konferansa ilgi oldukça yoğundu.