IV. International Eurasian Educational Research Congress / EJERCongress2017

• Eklendiği Tarih : 07/06/2017

IV. International Eurasian Educational Research Congress / EJERCongress2017

07.06.2017

Pamukkale Üniversitesi ile EJER Dergisinin birlikte düzenlediği IV. International Eurasian Educational Research Congress/EJERCongress 2017 11-14 Mayıs tarihleri arasında Denizli’de gerçekleşmiştir. Bu sene Eğitim Araştırmaları Kongresi’nin teması “Değişen zamanlar Değişen ihtiyaçlar: E-Eğitim, Eşitlik, Göç ve Farklılık” olmuştur.

EJER Kongresi’nde misafir konuşmacılar açılışta konuşmalarını gerçekleştirdiler. Kongreye katılan misafir konuşmacılar: Philip G. Zimbardo,  Ercan Demirci, Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken, Zeynep Aycan, Doç. Dr. Şenel Poyrazlı ve Doç. Dr. Ulaş Sunata’dır.

Dünyaca ünlü sosyal psikolog Philip G. Zimbardo’nun kongreye katılımı birçok farklı çevreden büyük ilgi toplamış ve kongreye katılım talebini arttırmıştır. 300’den fazla olan profesyonel yayınları ve 50 kitabı sosyal psikoloji, delilik, kültler, politik psikoloji, işkence ve terörizm alanlarında yaptığı araştırmaları içerir.  Zimbardo’nun yeni kitabı “Lusifer Etkisi: İyi İnsanlar Nasıl Canavara Dönüşür?” New York Times en çok satan kitaplar listesine girmiştir. Kongreye konuşmacı olarak katılım gösteren Zimbardo konuşmasında “Bir insan canavardan kahramana nasıl dönüşür?  ​” sorusunu cevaplamıştır.

Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUMUS) kurucusu Doç. Dr. Ulaş SUNATA’ da kongredeki konuşmasında “Suriyeli Çocukların Eğitime Entegrasyonu” konusunu açıklamıştır.

Konuşmacı olarak katılan müsteşar yardımcısı Ercan Demirci, Bakanlıkta; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesinin sorumlusudur. Kongrede de Türkiye’deki Suriyeli çocukların okullaştırılması konusunu detaylandırmıştır. Aktarılan bilgilere göre geçen yıl devlet okullarına giden Suriyeli öğrenci sayısı 44 bin iken, bu yıl 193 bini geçmiştir.

Yaklaşık olarak 2000 akademisyeni ağırlayan EjerCongress2017 bilimsel tartışmaları, bildirileri, konferansları, çalıştayları, panelleri ve yeni deneyimleri içermiştir. Dört gün boyunca poster bildiriler dâhil olmak üzere toplam 963 bildiri sunulan büyük kongrede 7 çalıştay, 5 panel ve 5 STOA tartışması gerçekleştirilmiştir. İlk kez bu yıl STOA Köşesi’yle yeni bir tartışma platformu oluşturulan bu kongrede alanında uzman akademisyenler deneyimlerini paylaşmış ve bazı konuşmacılar yaptıkları çalışmaları anlatmıştır. Farklı bir konseptle katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği STOA Tartışmaları önümüzdeki EJERCongress’lerin önemli etkinliklerinden biri olacağı izlenimini vermiştir.