BAUMUS FİLM GÜNLERİ’17 “UMUT LİMANI”

• Eklendiği Tarih : 24/04/2017

BAUMUS FİLM GÜNLERİ’17 “UMUT LİMANI”

24.04.2017

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ulaş Sunata’nın kuruculuğunu ve direktörlüğünü üstlendiği BAUMUS araştırma merkezinin düzenlediği BAUMUS Film Günleri'17 ikinci film gösterimini 13 Nisan Perşembe günü B-Cep salonunda gerçekleştirdi.

Yönetmeni Aki Kaurismaki olan 2011 yapımı “Le Havre” Avrupa’nın en büyük sorunlarından olan mülteci sorununa değiniyor. Toplumsal birlikle sorunun üstesinden gelinebileceğini anlatan yönetmen, bir yandan da imkansızları olduran iyimser bir bakış açısını izleyiciye sunuyor.

Rabarba Dergi ekibi ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık bölümü hocalarından Ela Kaçel’in konuşmacı olarak katıldıkları panel, doyurucu sohbetlere sahne oldu.  Rabarba ekibinden Fırat Çakkalkurt ve Rabarba Dergi Yayın Yönetmeni Kürşat Saygılı sinema eleştirimenleri olarak eleştirileri yaparken, özellikle filmin klasik dramatik kurgu olmayışının ve yer yer kara mizaha yakın oluşunun altı çizildi. Mimarlık fakültesi öğretim üyesi Ela Kaçel örneklerle mimari anlamda film yorumu yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Nilay Ünsal Gülmez ve Ulaş Sunata’nın yorumlarıyla ise film tüm çıkmazlar içerisinde anlamını buldu. Panel bitiminde izleyicilerle soru-cevap bölümü gerçekleşti.

BAUMUS Film Günleri ’17 "Turtles Can Fly” gösterimiyle 20 Nisan Perşembe günü devam edecek. Her bahar, her Perşembe 15:30’da B Cep sinema salonunda devam eden film günlerine bu hafta değerli öğretim üyeleri Pınar Uyan ve Didem Danış misafir olacak.