BAUMUS Film Günleri'17 Başlıyor

• Eklendiği Tarih : 28/03/2017

Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) farklı perspektifleri bir araya getiren renkli ve aktif bir araştırma merkezidir. Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ulaş Sunata’nın kuruculuğunu ve direktörlüğünü üstlendiği merkez, düzenlediği etkinliklerle adından sıkça söz ettirir. Her sene bahar aylarında düzenlenmesi planlanan BAUMUS Film Günleri kapsamında göç ve şehirle ilgili konularda farklı film gösterimleriyle beraber paneller gerçekleşir. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’ndeki B-Cep sinema salonunda gerçekleşen etkinlikler bu konularda tartışma alanları açmayı amaçlar. Her bahar, her hafta yapılması istenen etkinlik programı afişle birlikte üç gün önceden açıklanır. Film gösterimleri ardından oyuncular, yönetmenler, film ekibi ve konu uzmanlarından davet edilen konuşmacı ve moderatörlerle panel düzenlenir. 2017 programı için ise panelistler bellidir. Bu sene konuşmacılar arasında Emel Coşkun, Özgül Kaptan, Pelin Boğa, Pınar Uyan, Didem Danış ve Rabarba Şenlik ekibi yer alacak.

BAUMUS Film Günleri ’17 bu yıl 6 Nisan- 4 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Her bahar, her perşembe sloganıyla gelenekselleşmesi amaçlanan BAUMUS Film Günleri şehir ve göçü; kadın, çocuk, çevre temalı sürpriz filmler üzerinden tartışacak. 6 Nisan’da A Syrian Love Story filminin gösterimiyle başlayacak olan etkinlikte Emel Coşkun, Pelin Boğa ve KADAV’dan Özgül Kaptan film gösterimi ardından düzenlenecek Ulaş Sunata moderatörlüğündeki panelde film üzerinden, belirlenen temayı değerlendirecek.