Kültürlerarası Liderlik Uluslararası Yaz Okulu Bu Yıl Azerbaycan’da Düzenlendi

• Eklendiği Tarih : 22/09/2016

Aladdin Project’in Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, London University’s School of Oriental and African Studies (SOAS) ve Mohammed V University’nin partnerliğinde düzenlediği Kültürlerarası Liderlik Uluslararası Yaz Okulu bu sene 24 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü ve Guba şehirlerinde gerçekleşti. Dördüncüsü düzenlenen eğitimlerin bu seneki teması “Göç ve Kültürlerarası İlişkilerin Geleceği” olarak belirlendi. 25 üniversiteden ve farklı ülkelerden katılımcıların bir araya geldiği yaz okulunda göçün geçmişi ve bugünü hakkında uzmanlar eğitim verdi, workshoplarda konu çeşitli yönleriyle ele alındı. BAUMUS ofis şefi Ezgi Araç ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk ve Sosyoloji çift anadal öğrencisi Hasan Can Karaca da katılımcılar arasındaydı.

İki hafta süren yaz okulu kapsamında çeşitli üniversitelerden gelen eğitimcilerle düzenlenen eğitimlerde dünyadaki göç trendleri, tarihteki göç dalgaları ve etkileri gibi konular işlendi. Workshoplarda ise araştırmacıların güncel konular hakkında tartışıldı. Birçok farklı disiplinden gelen katılımcılar, eğitimin sonunda bu konulara eğilecekleri araştırmalar için teklif verdi. Eğitim sırasında oluşturulan işbirliklerinin devamlılığı amacıyla, Ekim 2016’ya kadar tamamlanan araştırmalarla bir makale yarışması düzenlenecek ve en iyi makaleler Paris’teki ödül törenine davet edilecek.