En İyi Makale Ödülü

• Eklendiği Tarih : 19/09/2016

Dünya çapında önemli göç konferansları arasında yer alan, bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4th Turkish Migration Conference 12-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında Viyana Üniversitesi’nde gerçekleşti. 70’ten fazla oturumla 300’den fazla bildiri sunumunun yapıldığı konferans büyük ilgi gördü. Düzenlenen konferansta Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) bünyesinde iki çalışmanın bildiri sunumu yapıldı.

13 Temmuz 2016 tarihinde BAUMUS direktörü Ulaş Sunata ve öğrencisi Esra Yıldız’ın ortak çalışması olan  “Representation of Syrian Refugees in Turkish Media” sunumu, 14 Temmuz 2016’da ise yine BAUMUS direktörü Ulaş Sunata’nın öğrencileri; Seray Çağla Keleş, Tuğçe Aral, Muazzez Yıldırım, Ece Kurtoğlu ile birlikte hazırladıkları “Attitudes of Turkish Youth Toward Syrian Refugees in Respect to Youths' Gender, Income, Education, and City: A Scale Development Study” adlı çalışmanın sunumu gerçekleştirildi.

BAUMUS bünyesinde bir yılı aşkın zamandır üzerinde çalışılan “Representation of Syrian Refugees in Turkish Media” isimli bildiri konferans komitesi kararıyla en iyi makale ödülünün sahibi oldu.