BAUMUS Mülteciler için İstanbul Maratonu’nu Koştu

• Eklendiği Tarih : 20/11/2015

15 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen 37. İstanbul Maratonu BAUMUS’un da katılımıyla gerçekleşti. Mülteciler için farkındalık yaratmak amacıyla bir süredir işbirliği yapan BAUMUS ve Bahçeşehir Üniversitesi Belgesel ve Sosyal Proje Araştırma Ofisi (BAUDOC) yaptığı sosyal etkinliklerin arasına maraton koşusunu ekledi. Sosyal medyada da ilgili farkındalığı teşvik etmek üzere BAUMUS’un twitter adresi @baumuscenter’den  #mülteciaşkınakoş ve #RefugeesWelcome gibi etiketleri ile destek sağlandı.

Tüm dünyada yankı bulan ve 100 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen, Asya kıtasından başlayıp Avrupa kıtasında sona eren 37. İstanbul Maratonu dünyanın en büyük maratonlarından sayılmaktadır. Maratonda son yıllarda sosyal farkındalık adına koşan grupların sayısı giderek artmaktadır. Bu kapsamda 2015 yılına damgasını vuran mülteci krizine dikkatleri çekmek ve farkındalık yaratmanın gerekliliğine inanan Bahçeşehir Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencileri maratona katılmaya karar verdiler. Eylül 2015’den beri mülteciler için farkındalık yaratmak amacıyla BAUDOC ile işbirliği çerçevesinde bir sosyal kampanya hazırlığında olan BAUMUS da ekibiyle maratonda yer aldı. Akademik çalışmaların dışında topluma ulaşmak için sosyal bir etkinlik olarak İstanbul Maratonu’nu değerlendiren ekip, spor ile mülteci krizine dair farkındalığı arttırmayı amaçladı.

Etkinlik süresince sosyal medyanın canlı ilgisini kullanan BAUMUS, BAUDOC işbirliğiyle tüm dünyayı etkileyen mülteci krizi konusuna dair özel olarak tasarlanan tişörtleriyle dikkat çekti. Önündeki Refugees Welcome sloganını taşıtan tişörtler, arka tarafında yazan “Mülteciler denizleri aşıyor, sınırlara yürüyor, açıkta uyuyor. Bir maraton nedir ki?” sözleriyle mültecilerin içinde yaşadığı zor koşulları gözler önüne serdi.  Bu etkinlik sayesinde BAUMUS sosyal medyanın gücünü mültecilere dair farkındalığı arttırmak için kullanarak, maraton yoluyla sorunu görünür kıldı. Diğer katılımcılar ve çevredekilerden gelen geri dönüşler bu anlamda amaca ulaşıldığını gösteriyor.

BAUDOC yaklaşık 4 dakikalık bir video hazırladı. Mülteciler için Maraton / Marathon for Refugees