BAUMUS’un düzenlediği Suriyeli Mülteciler İstanbul Zirvesi yaklaşıyor!

• Eklendiği Tarih : 11/03/2016

Suriyeli Mülteciler İstanbul Zirvesi 14 Mart 2016’da üniversitemizde Suriyeli mültecilerin durumunu ortaya koymak üzere toplanacak. Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Şehir Çalışmaları Merkezi’nin (BAUMUS) düzenlediği etkinliğe akademisyenler ve çeşitli sivil toplum kurumlarıyla beraber Amerikan Bilimler Akademisi bünyesindeki Gençlerin Geleceğine Yatırım Forumu üyeleri de katılacak. Zirve simultane çeviri ile İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde tüm katılımcılara açık olarak ilerleyecek. Akademisyenler konuyla ilgili araştırmalarını sunacak, mültecilere yönelik psiko-sosyal, sağlık ve eğitim alanlarında çalışanların tecrübeleri dinlenecek ve program sonundaki forumda yaşanan sorunlar hakkında tartışılacak. İlk oturumda mültecilerin ruhsal sağlığı, Türkiye’de oldukları süreçte yaşadıkları ve mülteci çocukların ihtiyaçlarına eğilen çalışmalar yer alacak. İkinci oturumda Suriyelilerin yaşadıkları kendi anlatımlarıyla dinlenecek, onlarla beraber çalışan gönüllülerin deneyimlerinden bahsedilecek. Sonrasındaki forumda yaşanan sorunlar karşısında uluslararası platformun nasıl katkılar sağlayabileceği tartışılıp bu ortaklıkların geleceği konuşulacak.